(ВІДЕО) Дрони – дієва зброя, що змінила сучасну війну

НАЗАД
06 сiчня 2024 12:58

Війну, яку росія розв’язала в Україні, давно вже, без перебільшення, називають війною дронів.

Такої кількості різних безпілотних комплексів не використовували ще в жодній війні. Цілодобово оператори безпілотників виконують різноманітні бойові завдання: від проведення розвідки до знищення ворога.

Дрони вражають більш точно, ніж артилерія, а ще дозволяють зберегти життя українським військовим. У цьому впевнені прикордонники Максим та Ігор, які разом зі своїми побратимами виконують завдання на одній з ділянок державного кордону з країною-агресором.

«Наразі дрони стали невід’ємною частиною війни», - ділиться керівник безпілотного підрозділу прикордонників Максим.

«У нас ця сфера розпочала розвиватися майже з початком війни, у противника – набагато раніше. Вони до цього готувалися, розвивали цей напрямок. Але за час участі в бойових діях ми вже дійшли до такого стану, що можна стверджувати те, що ми нічим їм не поступаємося, навіть є передовими стосовно ефективного використання безпілотних систем», – каже військовий.

На кордоні, залежно від погоди, військові безпілотного підрозділу працюють цілодобово. Проводять повітряну розвідку, вишукують нові місця несення служби противника, бази, укриття тощо. Під час виконання завдань вони підтримують взаємодію з такими ж підрозділами інших складових Сил оборони.

«Для ворога оператори дронів – це ціль номер один, як кажуть, «жирна ціль», – продовжує Максим, – чому? Тому що безпілотники багато завдають проблем ворогу. Для нас же головне – виконати завдання і повернутися живими».

Прикордонник каже, що найбільшим його бажанням є рознести вщент усіх, хто прийшов з війною на нашу землю.

«У мене більшість рідні проживає в росії. Мій батько – росіянин, який активно займається волонтерством, допомагає підрозділам Сил оборони. Дуже прикро, що росіяни вдерлися на нашу територію, знищують наших людей, дітей, жінок. На душі дуже сумно від цього. В мене на них особиста злість. Тому, чим більше я їх «задвухсочу», тим буде краще для мене, для моєї родини, і взагалі для всієї України», - підсумовує Максим.

Побратим Максима – Ігор – стверджує, що українські оператори безпілотників набагато сильніші за ворога.

«Хоч у нас лише нещодавно розпочала розвиватися розвідка дронами, але ми набагато сильніші за ворога, тому що в нас є що оберігати і ми просто йдемо до своєї мети – звільнення української землі від нечисті. Нас вже ніщо не зупинить. Ворог не розуміє усю силу і віддачу, яку він може отримати з нашого боку. Скільки б вони там не навчалися, вони не зрівняються з нашими операторами дронів. Наші люди замінять їхніх десять чи навіть двадцять осіб, тому, що ми кращі в цій справі», - запевняє прикордонник Ігор.

Ігор говорить, що нині БПЛА зайняли дуже серйозну нішу на полі бою і вже почали відігравати неабияку роль на шляху до нашої Перемоги.

Детальніше про роботу прикордонних операторів дронів дивіться у відео.

Відгуки та коментарі

Ваше ім'я
Ваш E-mail
Текст

Популярні розділи та сервіси